Årsopgørelsen 2016
27. december 2016
Sagnhelt på Udebane
16. januar 2017

Et Skud for Boven – Harald Blåtands død

Højst skattede læser: Velkommen tilbage!

Jeg er en doven hund, en sjuft og en døgenigt. Jeg har aldeles forsømt mine historieformidlende pligter i den forløbne uge…. men det har som bekendt været nytår. En nytårsfejring kan være lidt af en mundfuld. Det kan godt trække tænder ud. Jeg håber således, at man vil tilgive mig min dovenskab, og bære over med at jeg har sprunget en enkelt uges blogindlæg over.

Fresko af Harald Blåtand i Roskilde Domkirke. Enhver lighed med nulevende eller døde mennesker er ganske tilfældig.

Til gengæld håber og tror jeg så, at ugens indspark vil være så fornøjeligt, at det opvejer den forgange uges smertelige afsavn. Det er nemlig en sandfærdig og dramatisk beretning der både rummer oprør, fadermord, blodig borgerkrig… og – i dagens anledning – et numsehul!

Velkommen til fortællingen om Harald Blåtands død… ;-)

Se indlægget her: https://www.youtube.com/watch?v=Rl1DFFLRypg

1 Comment

  1. […] hoved, og en pil i måsen på kong Harald Blåtand (sidstnævnte kan man iøvrigt høre mere om HER). Palnetoke var nemlig fynbo, var han, og blev naturligvis gravsat på Fyn. Hans gravhøj er […]

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.