Landsbyen der Døde for Frankrig (videoblog)

Da Titanic trak en nitte, eller: hvorfor den billigste løsning ikke altid er den bedste
15. november 2016
Den Djævelske Jul (en stilfærdig advarsel)
29. november 2016

Landsbyen der Døde for Frankrig (videoblog)

Kære læser!

Alle byens huse er idag markeret i landskabet - her skolen.

Alle byens huse er idag markeret i landskabet – her skolen.

I denne uge oplever jeg et yderst uheldigt sammenfald; dels er jeg vældig ophængt med andre opgaver… og dels føler jeg mig doven og ugidelig ud over det sædvanlige – selv efter min standard! Ugens indlæg kommer derfor i form af en video. Den allerførste jeg optog, faktisk.

Postkort fra dengang, der endnu var lidt tilbage af landsbyen...

Postkort fra dengang, der endnu var lidt tilbage af landsbyen…

Emnet er spøgelseslandsbyen Fleury, der blev slettet fra jordens overflade under kampene om Verdun. Optagelsen er lavet i oktober, under min yderst fornøjelige studie/arbejdstur med ven & kollega John Brahtz – og umiddelbart efter vores ankomst til Verdun. Vi havde kørt i henved 15 timer (og sovet to i bilen)… så der er med andre ord en god grund, hvis jeg ser en lille smule klatøjet ud ;-)

Beretningen om den døde landsby Fleury er på samme tid bizar (der er f.eks. stadig en borgmester, 100 år efter byen forsvandt!) og rørende.

Men – som vi har for vane at sige ved ridderturneringerne på Middelaldercentret: “Lad ordene være få, men gerningerne des større!”

Her er optagelsen: https://www.youtube.com/watch?v=cI0mUPsqxi4

Husk, at mine andre video-blogs kan ses her: https://www.youtube.com/results?search_query=kåre+johannessen

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.