På Besøg i den Gotiske Litteratur – Burg Frankenstein

Et fort, der fik tæsk – Douaumont, Verdun
8. maj 2018
Fodbold for Fred
21. maj 2018

På Besøg i den Gotiske Litteratur – Burg Frankenstein

Som nævnt i sidste uges indlæg har jeg netop gennemført endnu en aldeles fantastisk rejse til Vestfronten – en tur, der kommer til at levere materiale til op til flere blogindlæg, inklusiv denne uges. Men man skal vare sig for monotoni og gentagelse, så i denne uge handler bloggen om et besøg på et sted, der ikke har det allermindste med Vestfronten eller 1. Verdenskrig at gøre.

Skilt ved indgangen på Frankenstein-borgen; her skal man aldeles ikke nyde noget af, at gæsterne begynder at eksperimentere på egen hånd….!

Turen i bil fra Verdun til Danmark er lang, særligt i bagende varme og knivskarp solskin. Selvfølgelig måtte vi undervejs hitte på ét eller andet, der kunne gøre turen endnu længere. Det viste sig nemlig, at det kun forøger køretiden med en god times tid, hvis man lige slår et smut omkring dét sted, der er emnet for ugens fortælling: Burg Frankenstein i Odenwald, Hessen!

Faktisk har stedet været berørt i forbifarten i et tidligere indlæg – det kan læses HER – nemlig den herostratisk berømte Burg Frankenstein [indsæt selv tordenskrald], der lagde navn til én af litteraturens mest ikoniske fortællinger! Nu lykkedes det altså rent faktisk at besøge stedet…. og det var da i allerhøjeste grad et besøg værd!

 

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.