Rapport fra Utopia
9. juni 2018
Sprog og Slang i Skyttegraven
4. juli 2018

Sagnheltens Grav – Palleshøj v. Åsum

Prægtigste læser!

Her på bloggen er vi sandelig ikke bange for at trække syvmilestøvlerne på. I denne uge har vi nemlig sat det lange ben foran, og bevæget os hele vejen fra de Ydre Hebrider til… Fyn!

Emnet denne gang er sagnhelten Palnetoke, der som bekendt både grundlagde Jomsborg, skød et æble af sin søns hoved, og en pil i måsen på kong Harald Blåtand (sidstnævnte kan man iøvrigt høre mere om HER). Palnetoke var nemlig fynbo, var han, og blev naturligvis gravsat på Fyn. Hans gravhøj er forlængst borte… men noget tyder på, at Palnetoke selv stadig lusker rundt i nattemørket!

Rigtig god fornøjelse!

 

 

2 Comments

  1. Kåre Johannessen siger:

    Hej Lena – En glimrende pointe! Men faktisk er der mere eller mindre frit valg, navnet kan staves på begge måder – og da “PalnAtoke” er langt den mest almindelige… kan jeg selvfølgelig ikke dy mig! Jeg bliver simpelthen NØD til at kalde ham “PalnEtoke” ;-D

  2. Lena Nielsen Thorsen siger:

    Kære Kåre. Hvorfor kalder du PalnAtoke for PalnEtokse, altså med e i stedet for a? Jeg kender en fra det tidligere sværdfirma PALNATOKE, så jeg synes det ser forkert ud, nu du skriver Palnetoke.
    Mvh Lena Nielsen Thorsen

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.