Gøngehøvdingen og Bagholdet, der Ikke Fandt Sted

Fake News anno 1914 (og før)
29. april 2017
Zeppelinbasen i Tønder – en Hangar i Nød.
12. maj 2017

Gøngehøvdingen og Bagholdet, der Ikke Fandt Sted

Frem med den store fjerprydede hat, kære læser, og støv muskedonneren af! I denne uge går turen til Hesedeskoven syd for Haslev, midt i det forårsgrønne Sydsjælland. Her ligger nemlig et meget stort hul i jorden, kendt som Djævlekløften eller Svenskekløften (hvilket øjensynligt kommer ud på ét !?!) hvor de kække snaphaner engang stod bag et dristigt baghold… eller osse gjorde de ikke!

Gøngehøvdingen er først og fremmest kendt fra Carit Etlars romaner, men har også optrådt i mange andre inkarnationer; bl.a. spillefilm, TV-serie, tegneserie, og som her: skuespil.

Klik nedenfor, og hør om Danmarks tapreste frihedshelt (Svend Poulsen Gønge, hvis nogen skulle være i tvivl), om en forfatter med verdens mest romantiske pseudonym, om vores allesammens ustyrlige trang til med vold og magt at knytte steder og historier sammen der ingenting har med hinanden at gøre… og om meget andet godt!

God fornøjelse!

***

PS: Jeg beder ydmygt, angrende & af hele mit syndige hjerte om tilgivelse for, hvad jeg tænker er den værste anglicisme, jeg endnu har gjort mig skyldig i. Jeg… jeg ved ikke hvad der gik af mig… det… skete bare lissom…. Jeg er værende beklagende… Ak & vé!

***

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.