Om Tårne og Tvillinger – Fjenneslev Kirke

Hagbard & Signe
8. august 2017
2.000 års historie på ét sted – Bytoften i Langeskov
28. august 2017

Om Tårne og Tvillinger – Fjenneslev Kirke

IM000763.JPG

Som udøvende historiker har man, som de fleste andre, glæder og ærgrelser i skøn forening. Og én af de største fornøjelser – og pudsigt nok samtidig én af de største ærgrelser – er pligten til at identificere, opsøge og nådesløst likvidere myter.

Udenfor en snæver kreds af fagfolk fylder myter påfaldende meget i vores fælles historieopfattelse. Trods årtiers ihærdig indsats oplever de fleste danskere stadig Gøngehøvdingen som en stor helt (hvilket han ikke var), Christian IV som en dygtig konge (hvilket han ikke var), og Martin Luther som en god mand (hvilket han…. nå, dén lader vi stå. Jeg skal ikke have hundebæ i postkassen!) Og som historiker er man naturligvis forpligtet til efter bedste evne at afkræfte disse fejlagtige og vildledende røverhistorier… hvor herlige de end er, som fortællinger betragtet.

I denne uge tager vi et nærmere kik på kirken i Fjenneslev og den ualmindeligt sejlivede historie om dens to tårne. Den ligger tilmed bekvemt tæt på sidste uges mål, Hagbards Høj (De to indslag er nemlig optaget på én & samme dag; denne blog, kære læser, eksisterer på strengt altruistiske vilkår – det er dét, der hedder “public service” på dansk –  og må spare hvor der spares kan…)

Rigtig god fornøjelse!

1 Comment

  1. Jan Dresler siger:

    Enten står du der….eller kommer ind fra siden (oftest)….kan du ikke variere det ?…..f.eks. næste gang dukke op fra neden af…eller… :-)

    (og den med “billedkvaliteten ved foredrag…..tøhø…)

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.