Pilgrimsfærd til en Tom Grav

Gensyn med en Hangar
9. april 2018
Verdens Sjoveste Boldspil
30. april 2018

Pilgrimsfærd til en Tom Grav

I dag siger kalenderen 20. april 2018. Det er fredag, og imorgen er det så lørdag – vel at mærke en ganske særlig lørdag. En lørdag, jeg har haft opmærksomheden rettet mod – bogstaveligt talt – i adskillige år. Jeg er nemlig lidt af en nørd.

Imorgen, den 21. april, havde jeg egentlig planlagt at stå foran det nedlagte St. Colette-teglværk på vejen mellem Corbie og Bray-sur-Somme i Picardiet i Frankrig. I morgen, den 21. april, er det nemlig præcis éthundredeårsdagen for den Røde Barons død – og det giver sig selv, at jeg naturligvis burde have stået på stedet hvor det skete på netop den dag; når man som jeg rummer både det udtalt nørdede, og et anseeligt potentiale for sentimentalitet… så er det skam helt naturlig adfærd!

I praksis ville omstændighederne dog ikke rigtig makke ret, og jeg kom ikke til Frankrig i denne omgang (det må vente nogle uger). I stedet er jeg så taget på en lidt kortere og betydelig mere overskuelig færd – til Berlin!

Her besøger jeg, sådan, som en slags “trøstepræmie” en kirkegård. Ikke en hvilken som helt kirkegård. Her ligger både helte og skurke. Men dertil rummer den også noget helt ekstraordinært interessant: en tom grav!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.