Om Erindring og Valmuer
31. maj 2018
Sagnheltens Grav – Palleshøj v. Åsum
24. juni 2018

Rapport fra Utopia

Som annonceret i sidste indlæg har jeg i den forløbne uge afholdt noget så eksotisk som… en sommerferie! Jeg kan helt seriøst ikke huske, hvornår jeg sidst har været på en rigtig ferie; alle rejser de seneste mange år har for mit vedkommende haft et voldsomt element af arbejde, enten som studie- & researchture, eller på anden vis. Men nu skulle det altså være!

En årtier gammel drøm skulle virkeliggøres. Jeg ville se Hebriderne! Jeg ved godt, at i disse tider rejser man uden at blinke til Thailand, Spangkuk, Pingonesien eller Patagonien flere gange om året, og intetsteds på vores vidtstrakte, arme og sønderslidte klode er udenfor rækkevidde. Det er selvfølgelig udmærket… hvis man har lyst til den slags. Selv har jeg ikke det mindste trang til at rejse hen, hvor der lever 8-punds edderkopper, eller hvor man risikerer at få serveret levende insekter til morgenmad. Egne med sommertemperaturer på 3 millioner grader har ingen tiltrækningskraft på mig – overhovedet! Hebriderne er den yderste grænse for, hvor jeg kunne finde på frivilligt at bevæge mig hen (med Island og Grønland som mulige undtagelser). Hebriderne er kort sagt min lille, hyggelige version af Shangri-La, El Dorado, Utopia eller Trala-la…

De Ydre Hebrider har nemlig alle dage været min “nødplan”; hvis Danmark nogensinde, tænkte jeg, bliver for ubehageligt at opholde sig i, ville jeg købe en ydre Hebride og oprette min egen anarkistiske, tåbeligheds-frie republik! Og skønt øerne var en aldeles bedårende oplevelse, der på næsten alle områder indfriede mine forventninger… så skuffede de dog fælt på et enkelt punkt: Der bor allerede mennesker der! På hovedøen Isle of Lewis bor der godt og vel 21.000 mennesker… og dét var jo lidt en streg i regningen. Min planlagte utopiske østat må muligvis henlægges til et andet, endnu ikke udpeget sted.

Men at øerne var helt fantastiske lader sig ikke nægte. Så fantastiske, faktisk, at jeg besluttede at bryde min edsvorne beslutning om ikke at arbejde undervejs. Et enkelt blogindlæg blev det til… som hermed gives til bedste.

Og fortsæt ENDELIG med at holde ferie i Fjernøsten eller Sydamerika… jeg vil meget gerne have Hebriderne for mig selv! ;-D

***

2 Comments

  1. Kåre Johannessen siger:

    Hej Bodil – tak for kommentaren. Og jo, der er masser af det hele på Hebriderne… såmænd osse en enkelt svuppet strand eller to, hvis man skulle få lyst (men Atlanterhavet er pivhamrende koldt på denne tid af året ;-D)

  2. Bodil Holm Sørensen siger:

    Det lyder dog herligt. Personligt vil jeg da også meget hellere til Hebriderne end til en svuppet strand. Noget med kultur, arkæologi, historie og måske et lille listigt sted.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.